Home » Materialevalg » Gelænder

Gelænder

Et gelænder sammensættes af håndlisten, stolperne (mæglerne) og balustrene, som er placeret mellem håndlisten og trappevangen. De kaldes også gelænderfyld.

På undersiderne med håndlister, stolper og balustre kan du se eksempler på nogle af de gelændertyper, vi tilbyder.

 

Gelænder med glas og stål

Det er stadig mere populært at kombinere hærdet og/eller lamineret glas med stål i sit trappegelænder. Stålet kan både være malet eller børstet.

Der er flere forskellige løsninger for fastgørelse af glasfyldninger i dit gelænder. En af dem er at fastholde glasset med glasklemmer  i f.eks. rustfri stål. En anden løsning kan være at note glasset ned i vangen, mæglerne og håndlisten.

Det mest minimalistiske udseende opnås ved at lade glasset blive ind spændt på trappevangen med de såkaldte “grisetryner”. Dette giver et meget let udseende hvis håndlisten undlades.

Nogle af løsninger kan du se på billederne her på siden.

I vores trappeudstilling har vi også modellerne udstillet så du kan se dem. Ring gerne og aftal en tid inden du kommer – så er du sikker på at du kan få den rette vejledning.

Gelænder med håndlistekrumning 21104 Baluster B19

 

Traditionel gelænder

Det mest anvendte gelænder til trapper består af runde lodrette balustre (type B3) samt af en profileret træhåndliste (type H4). Denne type har gennem årene vist sig at være praktisk at vedligeholde, stabil og god at holde ved så du føler dig tryg når du færdes på trappen. Derudover er den meget tidsløs i sin stil og prisbillig at udføre. Denne løsning vil derfor passe ind i de fleste hjem.

 

Sikker på den rigtige løsning

Ud over at være pænt og bidrage positivt til helheden skal et trappegelænder også give dig sikkerhed og tryghed, når du færdes på trappen. Derfor afhænger valget af gelænder ofte af både geometrien og ønskes til design.

Såfremt du her på siden ikke finder det gelænder, du søger, er du velkommen til at kontakte os for en snak om andre muligheder.