Home » Trappematerialer » Træsort

Træsort

Træsort 1307 Halvsvingstrappe med repos og lys i vægSkal trappen være i egetræ, asketræ eller mahogni? Valget af træsort er helt afgørende for trappens karakter. Lyse trappetrin i nordiske træsorter som eg, bøg, ask eller fyrretræ passer til mange danske huse og kan være en god løsning i nordvendte rum, hvor det naturlige lys er sparsomt, mens en stor og rummelig sydvendt hall lettere kan bære trappetrin med mere karakter og tyngde. Her kan man ofte med fordel vælge mørke træsorter som merbau eller sipomahogni. Vore trapper udføres som standard i følgende træsorter:

• Eg
• Bøg, let dampet
• Ask
• Merbau
• Sipomahogni
• Fyrretræ

 

Specialtræ

Ønsker du en ganske særlig træsort, der ikke fremgår af listen herover – fx douglasgran – hjemtager vi specialtræ.

 

Blødt eller hårdt træ?

At der slides på trappetrinnene, er ikke nødvendigvis et onde. Trappetrin med patina har en egen charme. Der kan dog være gode grunde til ikke at vælge den blødeste træsort, hvis man på forhånd ved, at trappen vil blive udsat for mere end almindelig slid – fx fra husdyr eller legende børn. Kontakt os for en snak om jeres specifikke behov.

 

Naturen i trinnene

Trappetrin er ikke bare plader af træ, men karakterfulde stykker natur med deres helt eget og unikke liv. De er aftryk af skovens organiske liv, som fortjener vores respekt. I arbejdet med den enkelte trappe er det os magtpåliggende, at trætrinnenes særlige karakter bliver eksponeret bedst muligt i det færdige produkt. Vi tilbyder både mulighed for fingerskarrede trinplader og trin med gennemgående stave. Trappetrin af fingerskarret træ passer eksempelvis fint til et moderne lamelgulv.